Korcsula

Horvátországban 1185 sziget található. Ezek egyike Korcsula szigete. Korcsula az Adriai-tenger déli részén található, egyben Dalmácia legnagyobb zöld szigete. 
Említést érdemel még, hogy a világutazó Marco Polo is innen származik. Múzeummá alakított háza mellett számos látogatót vonzanak a szigeten található várak, paloták, templomok és múzeumok sokasága. Ezek a létesítmények tanúskodnak Korcsula hosszú és változatos történelméről, melynek múltját felidézik az ősi vitézjátékok "Moreska és Kumpanija".

A vendégszerető szigetlakók többnyire ismert bortermelők (világhírnévnek örvendő borok: "Posip", "Grk", "Rukatac"), olivaolaj-sajtolók, illetve halászok.

Prizsba

Korcsula sziget déli partján fekvő, napos és kiváló éghajlattal rendelkező helység. Korcsula talán legszebb öblében fekszik ez a szőlőültetvényekkel és mediterrán fenyvessel övezett kis település. Prizsba a természet szépségére és csendjére vágyók ideális nyaralóhelye! 

Az elszállásolások a tengerpart közvetlen közelében (néhány méter) és tengerre néző apartmanokban.
A faluban élelmiszerüzlet, posta, csónak- és jet-ski bérlés áll a vendégek rendelkezésére. (Külön felhívnánk a figyelmet búvárkodási, horgászati lehetőségekre, stb...) Természetesen a faluban 4 étterem és egyéb szórakozóhely is megtalálható... 

A megközelítés rendkívül egyszerű: Korcsulára óránként jár a komp, Prizsbára pedig szilárd útburkolat visz.

 
   
   

 
 
 
 

 

(c) albatros-tours.info